Paralia

Az Észak-Görögországba utazó magyar turisták jól ismert, közkedvelt cél-pontja Paralia, az Olymposzi Riviéra egyik gyöngyszeme. A település Görög-ország második legnagyobb városától, Thesszalonikitől 55 km-re délre (autóúton 80 km-re), az utóbbi esztendőkben rendkívül dinamikusan fejlődő Katerinitől pedig 6 km-re északra fekszik. Paraliától a kb. három kilométeres tengerparti sétányon sétálva könnyedén megközelíthető Olympic Beach.

Paralia az egyik legjelentősebb turisztikai és kereskedelmi központ. A korábban gyakorlatilag jellegtelen település a szezonban lüktető, vibráló, mozgalmas, világvárosias jelleget ölt. A nyaralóhely évtizedeken át téli álmát aludta, s csak 25 évvel ezelőtt, a 80-as évek végén kezdett fejlődni, s igazi turistaközponttá nőtte ki magát. Paralián helyi lakosok nincsenek. A közelében lévő Katerini viszont 45 000 lakossal rendelkezik, Pieria megye székhelye, regionális központ. A Katerinibe látogatóknak alkalmuk nyílik arra, hogy jobban megismerjék Görögország hagyományait, kultúráját, a környék sajátosságait (heti piac Kateriniben szombaton!).

Paraliának hosszú, homokos partú szabad strandja van, fokozatosan mélyülő tengerparttal (Cocus Beach, Menta Beach, Central Beach). Az aktív nyaralást vízi sport lehetőségek biztosítják. A tengerparton hangulatos tavernák várják a vendégeket, napfényes, tiszta időben az Olymposz csúcsaira is ráláthatunk a kellemes, árnyas teraszokon ejtőzve. Paralia hosszú, keskeny főutcája éjjelre színes forgataggá válik, szinte vibrál a levegő, szórakozóhelyet is köny- nyedén találunk. A diszkók csak belépőjeggyel látogathatók, melyek ára a szezontól függően változik. A diszkók látogatása fogyasztásra is kötelez. Aki a felsoroltak mellett egyéb szabadidős tevékenységet is szívesen folytatna, az partnerirodánk által szervezett fakultatív kirándulásokon vehet részt.

Paralia közelében, Makrigialos felé haladva egy tengeri sólepárló található. A hely kettős funkcióval bír, a hófehér domb látványa mellett a gyógyulni vágyók is megtalálják számításukat, hiszen az ottani iszap különösen ajánlott mozgásszervi betegségek kezelésére, regeneráló, vitalizáló hatása van. A tengerpart levegője, a sós tengervíz és a napfény kifejezetten erős gyógyító hatással bír légzőszervi-, és bőrbetegségek esetén is.

Irodánk ajánlata közt megtalálható Paralia és Olympic Beach. Az Olymposzi Riviéra ideális kisgyermekkel érkező családok, baráti társaságok, párok cél-pontjaként, mivel csodálatos, homokos tengerpartja, buja mediterrán nö-vényzete és a hamisítatlan görög vendégszeretet minden látogatót elvarázsol. Kínálatunk-ban szerepel kedvező árfekvésű, szé- pen berendezett apartman, joker apartmanházak, egy- szerű és elegáns szál- lodák egyaránt. Ezek lekérésre foglalha-tók.