Sárospatak-Borsi

2014.március 15. (szombat)

1 napos kirándulás


Utazás:autóbusszal
Egyéb szolgáltatás: idegenvezetés

Program:

Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a reggeli órákban. Utazás Tokaj, Bodrogkeresztúr útvonalon a Bodrog parti Athénba Sárospatakra.

Gyalogos városnézés: a Makovecz Imre tervezte Művelődési Ház, az Eszterházy Károly Főiskola Comenius karának épületei, Iskolakert és szoborpark, a Sárospataki Református Kollégium, Református Teológia, a könyvtár tudományos gyűjteménye. További séta a vár felé a Rákóczi úton a történelmi jelentőségű épületek, emléktáblák, szobrok megtekintésével.

Látogatás a Rákóczi várban: elsőként tárlatvezetővel látogatjuk meg a Vörös torony részt, majd a Rákócziak dicső kora kiállítást. Természetesen nem marad ki a látnivalókból a Lorántffy loggia sem.

Délután érkezünk Szlovákiába Borsi községbe. Megnézzük a Rákóczi kastélyt, ahol született vezérlő fejedelmünk II. Rákóczi Ferenc.

Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj:Debrecenből 5.500 Ft/fő, Nyíregyházáról 5.200 Ft/fő,mely az utazási költséget és az idegenvezetést foglalja magában. Nem tartalmazza a biztosítást és a belépődíjakat. Belépődíjak a helyszínen fizetendők.

Várható belépődíjak: Sárospatakon: 1000 Ft/fő, Borsiban 2 euró.