Balaton-felvidéki barangolás

Székesfehérvár, Balatonfüred, Tihany, Tapolca, Badacsony (900 km.)

2014. május 17-18.


Utazás: komfortos autóbusszal
Szállás: a Balaton északi partján, ***-os hotel
Ellátás: 1 reggeli
Egyéb szolgáltatás: idegenvezetés
Felszállási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, BudapestProgram:

1. nap:
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Folyamatos haladással, rövid pihenőkkel, Budapesten át, a déli órákban érkezünk meg utunk első állomására Székesfehérvárra, a hajdani királyi székhelyre, Európa egyik legrégibb városainak egyikébe. Itt egy kb. 3 órás városnézés keretében, a történelmi belváros nevezetességeit tekintjük meg. Innen Keszthelyre utazunk, ahol városnéző sétára indulunk. A város számtalan látnivaló közül mi a barokk stílusú, szépen felújított Festetics- kastélyt látogatjuk meg közösen. Akik nem tartanak velünk a sétáló utca múzeumait kereshetik fel: pl. Babamúzeum, Panoptikum, Csigaparlament, Játékmúzeum, stb. Innen szálláshelyünkre utazunk. A szobák elfoglalása után szabadprogram. (Fakultatív vacsora, séta a Balaton partján stb.)

2. nap:
Reggeli után Tapolca az újabb utazási célpont. Itt a helyi nevezetességek közül megismerkedünk a Tavas-barlanggal, és a vízimalommal. Ezt követően újra autóbuszra szállunk és Tihanyba utazunk, ahol tárlatvezetés mellett ismerjük meg az apátság történetét, és a műemlék barokk templomot. Rövid szabadprogram után (ajándékvásárlási lehetőség) Balatonfüred következik, ahol egy kb. másfél órás séta keretében a reformkori Füred szépen felújított műemléképületei között sétálva, megismerjük a város történelmét, majd a móló környékén szabadprogram. (Étkezési, ajándékvásárlási lehetőség.) Ezt követően autóbuszra szállunk és folyamatos haladással, rövid pihenőkkel, a késő esti órákban érkezünk Nyíregyházára.

Részvételi díj:Nyíregyházáról, Debrecenből, Mezőkövesdről: 21.900 Ft Ft/fő, Gyöngyösről, Hatvanból és Budapestről:19.900 Ft Ft/fő amely az utazási költséget, szállásdíjat, reggelit, és az idegenvezetést tartalmazza, nem tartalmazza a belépődíjakat és a biztosítást.
Fakultatív vacsora ára: 3.000 Ft