Szepesség, zakopanei kirándulással

2014. május 2 – 3.

2 nap / 1 éj


Utazás: komfortos autóbusszal, csoportkísérővel
Szállás: Poprádon, vagy a környéken***-os hotel
Ellátás: 1 vacsora, 1 reggeli
Egyéb szolgáltatás: idegenvezetés
Felszállási lehetőségek: Debrecen, Nyíregyháza, SzerencsProgram:

1. nap:
Debrecen-Nyíregyháza-Tokaj-Szerencs-Hidasnémeti-Kassa-Eperjes-Szepes vára -Lőcse-Poprád
Indulás a reggeli órákban Debrecenből és Nyíregyházáról. Folyamatos utazás, rövid pihenő után érkezünk meg Eperjesre, ahol városnézésen veszünk részt, amelynek során a főtér látnivalóival ismerkedünk meg. Ezt követően továbbutazunk Szepes várához, ahol a romok között sétálva átérezhetjük a régi várlakók életének szépségeit és nehézségeit. Ezt követően Lőcsén tekintjük meg a történelmi főtér látnivalóit: Szent Jakab templom, Városháza, Thurzó-ház, szégyenketrec stb. Szálláshelyünkre a kora esti órákban érkezünk meg. A szobák elfoglalása után vacsora, majd szabadprogram.

2. nap:
Poprád-Zakopane-Eperjes-Nyíregyháza-Debrecen
Reggeli után továbbutazunk Zakopanéba, a legnépszerűbb lengyel téli-nyári üdülőközpontba. A Lengyel-Tátra páratlan fekvésű fővárosa nemcsak lélegzetállító csúcsairól, völgyeiről híres, hanem a múltat idéző erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű, zsindelyes, szép fafaragású, jellegzetesen zakopanei stílusú gorál házairól is. Rövid belvárosi séta után meglátogatjuk a sajtpiacot, ezt követően siklóval felmegyünk a Gubalowka magaslatra, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a Tátráról és a városról. A helyiek közkedvelt kirándulóhelye, mely ebédelési lehetőséget is kínál. (Itt különböző faszénen sült kolbászokat, nyárson sült húsokat árulnak). Szabadprogram alatt lehetőség lesz vásárlásra, a helyi piac felkeresésére.

Délután indulunk haza, rövid pihenőkkel. (Az eperjesi Tescóban vásárlási lehetőséggel) Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:21.900 Ft Ft/fő amely az utazási költséget, szállásdíjat, félpanziós ellátást, és az idegenvezetést tartalmazza, nem tartalmazza a belépődíjakat és a biztosítást.
Várható belépődíjak: Szepes vára: 5 euro, Szent Jakab templom: 2 euro, Gubalowka sikló: 15 ZPL.