Temesség-Al-Duna-Hunyad-Torockó

2014.június 6 - 9.

4 nap/3 éjszaka (PÜNKÖSD)


Utazás: autóbusszal
Szállás: 2 és 3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió


Program:

1. nap:
indulás a reggeli órákban Nyíregyházáról és Debrecenből. Határátlépés Ártándnál. Nagyszalontán a Csonka-toronyban megtekintjük az Arany János-emlékmúzeumot, városházát és a város híres szülöttjeinek szobrait. Máriaradnán a híres búcsújáró hellyel ismerkedünk: barokk templom, kegykép, hálaképek. Aradon elsőként a vár közelében a 13 aradi vértanú emlékhelyénél tisztelgünk, majd a centrum közelében Zala György híres alkotását a szabadság szobrot nézzük meg. Rövid városnézés Aradon: minorita templom, városháza, vigadó. Vacsora és szállás.

2. nap:
reggeli után Temesvárra utazunk. Gyalogos séta közben ismerkedünk a város nevezetességeivel: dómtemplom, Váltóbank, szerb székesegyház, Forradalom tere, Nemzetei Színház, Ortodox katedrális. Utazás Karánsebesen át Orsovára. Ismerkedés a régi és az új Orsovával. Sétahajózás az Al-Dunán a Kis-Kazán szorosban: Orsova, Eselnita, Trajánus emléktábla, Decebál szobor, Szent Anna kolostor. Szállás és vacsora Orsován. Kirándulás a Vaskapu Erőműhöz. Szállás és vacsora Orsován.

3. nap:
reggeli után a monarchia egykori fényes fürdőhelyével Herkulesfürdővel ismerkedünk a Cserna folyócska festői völgyében. Délre érünk Vajdahunyadra. Itt megtekintjük Erdély leglátogatottabb és legépebben maradt várkastélyát a Hunyadiak ősi fészkét. Rövid látogatás a dévai csángóknál /strong>Csernakeresztúron. Estefelé érkezünk a Maros folyó felett uralgó Déva várához, melyhez felvonóval megyünk fel: dévai panoráma, Kőműves Kelemen legenda, Dávid Ferenc cellája, Szécsy Mária palotája. Vacsora és szállás Déván.

4. nap:
reggeli után utazás az egykori Erdélyi Fejedelemség székhelyére Gyulafehérvárra: Szent Mihály székesegyház, Apor palota, püspöki palota, Batthyaneum, Egyesülés terme. A délután egy részét Torockón töltjük a Székelykő alatt: vajor, vasváltó ház, Jókai Mór szállása, sikátor, gatyaülep, unitárius templom, Népművészeti Múzeum. Torockó sokak szerint Erdély legszebb faluja. Hazaindulás. Rövid pihenő a Király-hágónál. Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 45.900 Ft Ft/fő mely az utazási költséget, szállásdíjat, félpanziós ellátást és az idegenvezetést. Nem tartalmazza a belépődíjakat és a biztosítást. Belépődíj a helyszínen fizetendő.