Dél-alföldi barangolás

Szarvas, Szeged, Ópusztaszer, Gyula

2014. július 5-6.
(2 nap / 1éj)


Utazás: komfortos autóbusszal, csoportkísérővel
Szállás: Szegeden, ***-os hotel
Ellátás: reggeli
Szolgáltatás: idegenvezetés
Felszállási lehetőségek: Debrecen, NyíregyházaProgram:

1. nap:
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Folyamatos haladással, egy rövid megállóval érkezés Szarvasra, ahol a programunk szerint az arborétumban lesz az első hosszabb megállónk. Ez több száz éves múltra tekint vissza, létrejötte az olasz származású Bolza családnak köszönhető. Itt változatos programokkal (pl. szakvezetés) gondoskodnak arról, hogy igazán felejthetetlen élménnyel gazdagodjunk. Részt vehetünk sétahajózáson is, melynek során megismerkedhetünk a régi Nagy Magyarország közepét megjelölő emlékművel, a Bolza-család kastélyával, a Tiszántúl legnagyobb holtágával és számos egyéb ritkasággal. A teljes hajóút kb. 45 percet vesz igénybe. Innen Ópusztaszerre utazunk a Nemzeti Történelmi Emlékpark számtalan látnivalójának megismerésére: Árpád-emlékmű, Makovecz-épületek, Feszty-körkép, skanzen. A kora esti órákban érkezünk meg szegedi szálláshelyünkre. A szobák elfoglalása után szabadprogram vacsoráig, majd egy kellemes esti belvárosi sétát javaslok, aminek során a híres Virág cukrászdát is felkeressük.

2. nap:
Reggeli után városnézésre indulunk helyi vezetővel: Kárász utca, Városháza, Dóm tér, Dóm, Püspöki palota, Széchenyi tér, Dugovics tér. A déli órákban indulunk el hazafelé. Útközben megállunk Gyulán a „vizek és szökőkutak” vagy a „fák és virágok városában”, amely gazdag műemlékkincsével és történelmi múltjával a Dél-Alföld egyik legjelentősebb kulturális központja. Itt helyi vezetővel egy kellemes sétára indulunk, hogy magunk is felfedezzük a látnivalókat. Azok a vendégek, akik inkább a híres gyulai várfürdővel akarnak megismerkedni, megtehetik ezt a városnéző séta ideje alatt. A késő délutáni órákban indulunk haza.

Részvételi díj: 18.900 Ft/fő,amely az utazási költséget, szállásdíjat reggelivel, és az idegenvezetést tartalmazza, nem tartalmazza a belépődíjakat és a biztosítást.

Fakultatív vacsora: 3000 Ft.