Adventi hangulatban Bécsben és Pozsonyban

2014. december 06-07.

(2 nap/1éj)Utazás: komfortos, a csoport létszámához igazodó autóbusszal
Szállás: 1 éjszakai szállás félpanzióval Mosonmagyaróváron min.***-os szállodában, vagy panzióban
Szolgáltatás: csoportkísérő, idegenvezető a program ideje alatt az autóbuszon, helyi idegenvezető Pozsonyban.

Program:

1. nap:
Indulás Debrecenből 05:00 órakor, a megbeszélt helyszínről. Folyamatos utazás után, rövid pihenőkkel megszakítva, érkezünk Bécsbe. Autóbuszunk először bemegy a belvárosba-közben autóbuszos idegenvezetés-ahol elköszönünk azoktól az utasoktól akik nem kívánnak velünk jönni a a schönbrunni kastélyhoz. Ide kb. 12.00 órakor érkezünk meg. Itt szabad programot javaslunk, amelynek keretében, a díszudvaron található karácsonyi vásárt kereshetik fel, vagy sétálhatnak a télen is látványos barokk parkban idegenvezetői kísérettel, illetve meglátogathatják a kastélyt. Az Imperial Tour időtartama kb. 30-40 perc,(22 terem), a Grand Tour (40 terem) időtartama 50-60 perc. Akik szeretnék meglátogatni a kastélyt előre, itthonról rendeljék meg a jegyeket, mert a helyszínen valószínűleg már nem kapnak megfelelő belépési időpontot! (Ez 12.30!) A tervek szerint 13.30 körül indulnánk vissza Bécs belvárosába. Itt először autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk meg a híres bécsi belváros és a Ring épületeivel. A Mária Terézia térnél szállunk le. Itt csatlakozhatnak majd hozzánk az először leszállók közül azok kb. 14 órakor, akik a vezetett városnézésen is részt kívánnak venni. A csodálatos karácsonyi díszben pompázó belvárosban a város legfontosabb nevezetességei szinte egy helyen megtalálhatók: Hofburg, Parlament, Városháza, kicsit távolabb a Szent István dóm, Kapucinusok temploma, Anker óra, Albertina, Am Hof, Szent Péter templom, Operaház, számtalan múzeum, gyönyörű épületek, parkok, szobrok. No, és a Városháza és a Mária Terézia téren a legnagyobb bécsi karácsonyi vásárok: forralt borral, bécsi virslivel, punccsal, mézes dióval, sült gesztenyével, és karácsonyi díszekkel, ajándéktárgyakkal. Mindezt felfedezhetik szabadprogram keretében, de előtte idegenvezetőnk egy kb. másfél-két órás vezetett városnéző programra kíséri el az érdeklődőket! (Ha valaki csak a vásárokra kíváncsi, annak szabadprogram.) 19:00 órakor ülünk autóbuszra, s kb. egy óra utazás után érünk mosonmagyaróvári szálláshelyünkre. A szobák elfoglalása után vacsora, majd szabadprogram.

2. nap:
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd 08:00 órakor elindulunk Pozsonyba. Helyi idegenvezetőnkkel 08:30 órakor indulunk el egy kb. két órás városnéző programra, amely alatt a legfontosabb történelmi emlékhelyeket keressük fel az óvárosban: koronázó-templom, (Szent Márton dóm) Főtér, régi Városháza, Apponyi-palota, Prímási palota, Mihály-torony, Ferences templom stb. Ezután szabadprogram keretében ismerkedhetünk meg Pozsony adventi vásárával a Városháza előtt. 13:00 órakor indulunk el hazafelé. Várható érkezés Debrecenbe: 19:00 óra.

Részvételi díj: 22.500 Ft/fő amely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás, a pozsonyi idegenvezető, és a csoportkísérő díját.

Várható egyéb költségek: utasbiztosítás, schönbrunni kastély: felnőtt jegyek: 11,50-14,50 euró (attól függően, hogy melyik tárlat utat választják).